Schoolnieuws

Het 4de leerjaar stelt voor:
Peter Pan, kapitein Haak en de spoken!
 
Tijdens de lessen muzo hebben de kinderen van het 4de leerjaar een toneelstuk op poten gezet. Hierbij hebben ze werkelijk aan alles gedacht: decor, kledij, schmink, attributen, … Zelfs aan een verslaggever en aan fotografen hebben ze gedacht. Alles hebben ze zelf bepaald, bedacht en gemaakt. Samen met hen is de juf op zoek gegaan naar een leuk scenario en al snel kwamen ze uit bij Peter Pan. Ik, als juf, was super trots en heel fier op de prestatie van mijn leerlingen!
Een verslag van de fotografen en verslaggevers Raf en Youna:
‘Het 4de leerjaar heeft donderdag 12 november een toneelstuk opgevoerd op de kleine speelplaats. Iedereen kende zijn of haar rol. Wij (Raf en Youna) zijn de fotografen en verslaggevers van dienst!
De spelers hebben hun kostuum aan en alles ligt klaar: een touw, een mes, een sabel, een net, een appel, …
De kinderen van de andere klassen zijn het publiek van de dag. Nu alles klaar ligt en staat én iedereen zijn zitplaats heeft kan het toneelstuk beginnen. Een korte samenvatting:
Peter Pan wordt gevangen genomen door kapitein Haak en zijn piraten. Rinkelbel bedenkt een plan om Peter te redden. Daarvoor roept ze de hulp van de kinderen in. Enkele kinderen verkleden zich als spook en jagen de piraten weg. Er worden leuke liedjes gezongen en op het einde van het stuk mag het publiek meezingen. De spelers maken een diepe buiging en krijgen een luid applaus.
Iedereen keert blij naar zijn klas terug!’
Verslaggevers Raf en Youna.

 

 

 

 

 

Chris Tinel webmaster.